V 16 och 1 vecka kvar

Nu är det bara 1 vecka kvar tills älskling kommer hem.. längtar så himla mycket..:D
borta 6 veckor och det har känts som 20 veckor.. Nu ska han få komma hem och se min lilla mage som han ej har sett IRL på lääänge.. den har ju blivit mycket störremot när han åkte.

Nu ska ja till jobbet och idag slutar jag 16:30.. underbart.. sen e det helg för mig.. ja ska bara slappa.. kanske skulle över till Lollo imorrn..


Vecka 16
Barnet:

Massor av plats att plaska omkring

Ditt barn skulle få plats i handflatan. Fötterna är 2 centimeter långa, och huvudets diameter är cirka 3 centimeter.

Han eller hon rynkar pannan, suger på tummen och sväljer vatten. Det sistnämnda kan orsaka hicka, men det är ingenting du känner av än så länge.

Barnets hår växer. Det finns ögonbryn och naglar som man kan se tydligt.

Färglöst, tunt hår som kallas lanugohår börjar nu täcka kroppen. Man tror att syftet med det här håret är att hålla kvar fosterfettet, som bildas under de kommande fyra veckorna. Fosterfett är en oljig substans som skyddar barnets tunna hud. Lanugohåret försvinner inte förrän i slutet av graviditeten.

Just nu är det fantastiskt att vara i magen. Det finns massor av plats att sparka och röra sig på.

Mamman:

Den första sparken

Om du väntar ditt andra barn är det möjligt att du känner sparkarna redan. Många kvinnor beskriver känslan som ”gasbubblor” eller som en fladdrande känsla. Du kan ha märkt av det här i flera dagar, men inte förstått vad du kan ha känt.

Oroa dig inte om du inte känner barnet ännu. Fosterrörelser känner man oftast för första gången mellan vecka 16 och vecka 20. En del barn är mer aktiva än andra. De har redan en alldeles egen personlighet.

Har du märkt att det inte alls är lika bekvämt att ligga på rygg längre? Sluta ligga på rygg. Om du gör det trycker barnet på aorta och hindrar blodflödet i din kropp. Det är därför du känner dig svimfärdig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0